Landshold
30.04.2024

Stærk trup udtaget til kvindernes VM i beach handball

Truppen, der også skal spille kamp ved næste weekends Beach Handball Festival, indeholder flere spillere, som har imponeret i den indendørs liga i år.
Af Camilla Bøilerehauge

Camilla Degn, Line Berggren Larsen og Line Gyldenløve i kamp mod Spanien under VM 2022. Foto: EHF/kolektiff

Når Danmarks kvindelandshold i strandhåndbold drager mod VM i Kina til sommer, bliver det med hele seks ligaspillere på holdkortet.

Det drejer sig blandt andet om Line Berggren Larsen, der i øjeblikket topper Kvindeligaens assistliste, Line Gyldenløve, der blev nr. 1 på grundspillets topscorerliste, og Freja Hammer, der er målvogter for topholdet Odense Håndbold.

Derudover har alle ti udtaget landsholdsspillere været med til beach handball-mesterskaber før og kan dermed trække på vigtig international erfaring.

- De 20+ spillere, der har været med på vores to samlinger i år, har virkelig gjort det godt – og dermed svært for os trænere at sætte navne på de ti VM-deltagere. Når det er sagt, er jeg meget tilfreds med det hold, vi har udtaget. Mange af spillerne kommer med god form fra deres indendørs hold, siger landstræner Morten Frandsen Holmen.

Fine forberedelsesmuligheder
Landstræneren har yderligere to samlinger med sit hold, inden VM skal spilles på den kinesiske ø Pingtan fra den 18.-23. juni. Den første samling er til Beach Handball Festivalen i Aarhus, hvor kvindelandsholdet spiller mod et lokalt All Star-hold lørdag den 11. maj kl. 14.45.

Derefter skal de sidste forberedelser ske sammen med Norges kvindelandshold, som Danmark spiller en masse træningskampe mod i Fjerritslev fra den 15.-18. maj.

Her er VM-holdet
Ann Cecilie Møller, FIF
Camilla Larsen Degn, Viborg HK
Freja Hammer Fagerberg, Odense Håndbold
Frida Nygaard Ulrichsen, DHG Odense
Johanne Uhrhammer, Næsby IF
Line Berggren Larsen, Skanderborg Håndbold
Line Gyldenløve Kristensen, Bjerringbro FH
Maria Krogh Holm, Silkeborg-Voel
Mathilde Bisgaard Johansen, HH Elite
Sandra Therkildsen Hansen, TPI Odense

Derudover deltager fire yderligere spiller i samlingen i Fjerritslev:
Cecillie Kjær Lindgaard, Randers HK
Dina Guldfeldt Madsen, Næsby IF
Ida Winding, Næsby IF
Josefine Indiane Lund Mahler, Ejstrup/Hærvejen HK

 

VM-lodtrækning senere på ugen
Den 3. maj trækker Det Internationale Håndboldforbund (IHF) lod om de indledende grupper til VM i Kina. Her er Danmarks kvinder i 3. seedningslag, mens herrelandsholdet er i 2. seedningslag.

Se lodtrækningen på IHF's Youtube-kanal på fredag kl. 11, eller følg beach handball-landsholdene på Instagram her eller Facebook her.