Landshold
24.05.2024

Seedningerne klar til VM 2025 i Danmark

Håndboldherrerne er topseedede, når der på onsdag trækkes lod til VM 2025, der spilles i Danmark, Norge og Kroatien.
Af Jens Jacob Juulsager

Foto: Dejan Obretkovic

Det Internationale Håndboldforbund, IHF, har offentliggjort seedningslagene til lodtrækningen til VM i herrehåndbold 2025, hvor Danmark åbner på hjemmebane i Jyske Bank Boxen i Herning.

Her er Danmark som forsvarende verdensmestre ikke overraskende topseedede. De øvrige topseedede nationer, som Danmark dermed undgår at trække i det indledende gruppespil, er Frankrig, Sverige, Tyskland, Ungarn, Slovenien, Norge og Egypten.

Holdene skal fordeles i otte grupper med fire hold i hver. Tre hold avancerer fra hver gruppe til mellemrunden.

I Danmark afvikles der to indledende grupper samt en mellemrunde, og spiller Håndboldherrerne sig videre til kvartfinalerne, går turen til Bærum lige uden for den norske hovedstad Oslo, hvor også Danmarks potentielle semifinale og finalen afvikles.

Tyskland kommer til Danmark

Værterne har ud fra kommercielle hensyn skullet forhåndsplacere ét hold i hver af de indledende grupper. De tre værtsnationer åbner naturligvis mesterskabet på hver deres hjemmebane, og derudover er det gjort på en måde, så lande med kort afstand til værtsbyerne spiller der.

Det betyder, at Tyskland starter i den anden indledende gruppe i Herning, Sverige i den anden indledende gruppe i Oslo, mens Ungarn, Slovenien og Østrig er forhåndsplaceret i de kroatiske værtsbyer Varaždin, Zagreb og Poreč.

- Fordelen ved at have et værtskab fordelt mellem lande fra forskellige hjørner af Europa er, at vi kan sikre endnu flere håndboldfans muligheden for at bakke op om deres land. Vores håb er at skabe endnu et mesterskab med fyldte haller og fantastisk stemning, siger Jan Kampman, der er formand for den danske organisationskomité for VM.

Lodtrækningen finder sted i den kroatiske hovedstad Zagreb onsdag den 29. maj klokken 19.30.

De fire seedningslag fordeler sig som følger –

Seedningslag 1: Danmark, Frankrig, Sverige, Tyskland, Ungarn, Slovenien, Norge, Egypten

Seedningslag 2: Portugal, Kroatien, Østrig, Island, Holland, Spanien, Italien, Tjekkiet

Seedningslag 3: Polen, Nordmakedonien, Qatar, Brasilien, Argentina, Cuba, Japan, Algeriet

Seedningslag 4: Bahrain, Tunesien, Chile, Kuwait, Kap Verde, Guinea, USA, Schweiz