Landshold
03.05.2024

Landsholdene varmer op til OL med unik dobbeltkamp

For første gang i årevis spiller Håndboldkvinderne og Håndboldherrerne til juli en dobbelt landskamp i Hillerød.
Af Jens Jacob Juulsager

Foto: DanskHåndbold

Der venter de danske håndboldfans en unik mulighed for at opleve begge landshold på én og samme aften, når de torsdag den 18. juli finpudser de sidste detaljer i Royal Stage i Hillerød inden afrejse til Paris og OL.

Håndboldkvinderne tager først imod europamestrene fra Norge klokken 18.45, og knap er de gået af banen, før Håndboldherrerne møder Argentina i samme arena klokken 21.10.

Håndboldherrerne spiller også mod Argentina i Royal Stage i Hillerød to dage forinden, den 16. juli, mens kvinderne spiller mod Norge på udebane samme aften.

Kampprogram for landsholdenes OL-optakt:

Tirsdag den 16. juli

Håndboldkvinderne mod Norge klokken 18.15 i Norge

Håndboldherrerne mod Argentina klokken 20.30 i Royal Stage, Hillerød

Torsdag den 18. juli

Håndboldkvinderne mod Norge klokken 18.45 i Royal Stage, Hillerød

Håndboldherrerne mod Argentina klokken 21.10 i Royal Stage, Hillerød

Info om billetsalg sidst i artiklen.

”Det bliver en hyggelig aften”

De to landstrænere, Nikolaj Jacobsen og Jesper Jensen, glæder sig til de fire optaktskampe til OL, og især den sjældne dobbelt-landskamp bliver noget helt specielt.

- Jeg tænker, det bliver en hyggelig aften for tilskuerne, men det bliver det også for os at skulle spille i Hillerød sammen med kvinderne. Det er jo ikke fordi, vi overrender hinanden. Så det glæder vi os til, siger Nikolaj Jacobsen, der bakkes op af kollega Jesper Jensen:

- Det bliver virkelig fedt at kunne give det fantastiske danske publikum en helt unik håndboldoplevelse lige inden, det går løs ved OL i Paris. Vi glæder os enormt meget til at dele hal og fans med Håndboldherrerne og på den måde markere det fællesskab, som er styrken i dansk håndbold, lyder det fra kvindelandstræneren.

Dobbelt gensyn til OL

Både Argentina og Norge venter også henholdsvis herrelandsholdet og kvindelandsholdet i gruppespillet til OL.

Men Nikolaj Jacobsen er godt tilfreds med, at det er lykkedes hans mandskab at få Argentina, som i vinter vandt guld ved De Panamerikanske Lege, som sparringspartner i de sidste OL-forberedelser.

- Det bliver to fine kampe for os. Argentina er et rigtig dygtigt hold, som spiller med stor fysik, og som kommer til at udfordre os med nogle små, hurtige spillere.

- Det positive er, at så får vi lidt bedre kendskab til argentinerne, inden vi møder dem til OL. Det negative er, at det gør de så også til os, siger landstræneren med et grin.

Hos kvinderne ser Jesper Jensen det også udelukkende som en fordel med så kvalificeret modstand som de norske europamestre, inden det for alvor går løs under den olympiske flamme.

- Kampen mod Norge er en vigtig del af de sidste forberedelser til det OL, vi har arbejdet hårdt og målrettet frem mod i lang tid. At skulle møde en klassemodstander som Norge gør bare, at vi kommer op i det gear, der er nødvendigt for at kunne præstere i Paris, siger han.

Håndboldfesten starter i god tid

Der bliver plads til omkring 3.000 tilskuere til de to landskampsaftener i Royal Stage i Hillerød.

Her er der lagt op til stor håndboldfest også før og efter kampene i et hyggeligt udendørsområde, hvor der kan købes kolde drikkevarer og lækker mad fra foodtrucks.

Området forventes at være åbent fra klokken 16 til 23, og der er kun adgang for håndboldgæster, der har billet til kampene.

Hos Royal Stage ser adm. direktør, Jesper Enghave Fruergaard, frem til at huse de to landshold.

- Royal Stage er glade for at danne rammerne om den store håndboldfest. Det bliver tre vigtige kampe i forberedelserne til OL, hvor tilskuerne får mulighed for at se, hvor holdene står og sende vores håndboldhelte rigtig godt afsted til Paris, siger han.

Billetsalg

Allerede nu kan du sikre dig en billet – eller adgang til presale – ved at melde dig ind i landsholdsklubben Sammenforholdet. Læs mere her.

Hvis der er flere billetter tilbage på det tidspunkt, åbner det ordinære billetsalg til begge landskampsaftener fredag den 24. maj klokken 10.00.