Landshold
18.04.2024

Jesper Jensen tilfreds med EM-lodtrækning: Vi er klare favoritter i puljen

Håndboldkvinderne fik en fornuftig lodtrækning til EM-slutrunden i Østrig, Schweiz og Ungarn senere på året. Landstræner Jesper Jensen kunne næsten ikke have ønsket det bedre.
Af Troels Trads Hansen

Jesper Jensen er godt tilfreds med lodtrækningen til puljerne til EM 2024. Foto: Dejan Obretkovic

EM 2024 står foreløbig lidt i skyggen af sommerens OL i Paris, men ikke desto mindre, kan man begynde at ane konturerne af, hvad der venter Danmark ved slutrunden i i Østrig, Schweiz og Ungarn senere på året.

Torsdag aften er der nemlig trukket lod til det indledende gruppespil. Og lodtrækningen gav Danmark følgende modstandere i gruppe D: Schweiz, Kroatien og Færøerne.

Og det bestemt til at have med at gøre, forklarer Jesper Jensen:

- Det er en fornuftig pulje. Vi havde godt nok lidt bøvl med Kroatien i 2020, men vi bør kunne slå dem denne gang. Vi er klar favorit til at gå videre til mellemrunden. Jeg glæder mig især til møderne med Færøerne, som har mange spillere fra den danske liga, og Schweiz, som har gjort meget for kvindehåndbolden på det seneste, siger landstræneren.

Mens puljen er overkommelig, ser det straks lidt sværere ud i mellemrunden. Her står Danmark til at ramme sammen med Holland, Norge, Tyskland, Slovenien og Kroatien, hvis alle lever op til vanlig styrke.

Starter i Basel
Lodtrækningen betyder samtidig, at Danmark skal spille deres gruppekampe i Basel i Schweiz, mens mellemrunden bliver afviklet i Wien. Det har dog ikke den store betydning ifølge Jesper Jensen.

- Det er fint nok med en enkelt rejsedag. Det vidste vi, at vi skulle. Det bliver også sjovt at møde et et hjemmehold i Basel i form af Schweiz. Det er et fedt hold, som har gang i gode ting, forklarer landstræneren.

Endelig sætter Jesper Jensen ord på det faktum, at EM spilles under fire måneder efter OL slutter.

- Det kan betyde, at nogle af spillerne er lidt trætte. På den anden side, er det ikke et år siden, vi har spillet sammen og koncepterne og aftaler er derfor stadig frisk i hukommelsen. Så det kan både være en fordel og ulempe, slutter Jesper Jensen.

Grupperne til EM 2024:

Gruppe A
Sverige
Ungarn
Nordmakedonien
Tyrkiet

Gruppe B
Montenegro
Rumænien
Serbien
Tjekkiet

Gruppe C
Frankrig
Spanien
Polen
Portugal

Gruppe D
Danmark
Schweiz
Kroatien
Færøerne

Gruppe E
Norge
Østrig
Slovenien
Slovakiet

Gruppe F
Holland
Tyskland
Island
Ukraine