Landshold
16.04.2024

Hård OL-lodtrækning til Håndboldkvinderne

Der er tirsdag blevet trukket lod til gruppespillet ved sommerens OL i Paris. Her havnede Håndboldkvinderne i den skrappeste af de to puljer.
Af Troels Trads Hansen
Louise Burgaard

Louise Burgaard og resten af Håndboldkvinderne kan se frem til en spændende OL-gruppe. Foto: Dejan Obretkovic

På dagen hvor den olympiske flamme begyndte sin rejse fra Olympia i Grækenland til Paris, fik Håndboldkvinder også klarlagt deres rute mod OL-succes i den franske hovedstad.

Med præcis 100 dage til legenes første håndboldkamp bliver fløjtet i gang faldt lodtrækningen til gruppespillet således ud, at Danmark skal møde Sydkorea, Slovenien, Tyskland, Norge og Sverige i de frem gruppekampe.

Et modstanderfelt landstræner Jesper Jensen beskriver som sindssygt stærkt.

- Norge, Danmark og Sverige skal kæmpe om de to øverste pladser i gruppen. De to får nemlig sandsynligvis en fornuftig modstander i kvartfinalen. Jeg havde gerne undværet Slovenien, som jeg synes er markant stærkere end Spanien, siger Jesper Jensen, som dog stadig drømmer om at tage hjem fra OL med medaljer om halsen.

- Vi har spillet fint på det seneste, og vi har en stærk trup, så vi tager afsted med drømmen om at få medalje. Ingen tvivl om det. Danmark, Norge, Sverige, Frankrig og Holland skiller sig ud niveaumæssigt, men at af de hold kommer ikke i semifinalen, og vi vil gøre alt for, at det ikke bliver os, der bliver efterladt i kvartfinalen, lyder det fra landstræneren.

Den anden gruppe i kvindernes OL-turnering består af Angola, Brasilien, Spanien, Holland, Ungarn og Frankrig.

Alle møder alle i gruppespillet. De fire bedste fra hver gruppe går videre til kvartfinalerne.

Det endelig kampprogram er ikke på plads endnu, men det er sikkert, at Håndboldkvinderne spiller første gruppekamp torsdag den 25. juli, som er dagen før åbningsceremonien.

Håndbold er dermed sammen med fodbold, rugby og bueskydning blandt de få idrætsgrene som tyvstarter legene for at få det hele planlægningen til at gå op.