Landshold
16.04.2024

Håndboldherrerne i OL-gruppe med de franske værter

Landstræner Nikolaj Jacobsen ser både fordele og ulemper ved Danmarks lodtrækning, hvor et møde med de forsvarende olympiske mestre venter allerede i gruppespillet.
Af Jens Jacob Juulsager

Foto: Dejan Obretkovic

Der venter en gentagelse af de seneste finaler ved både OL, VM og EM mellem Danmark og Frankrig, når herrernes gruppespil ved OL finder sted til sommer.

Det blev udfaldet af tirsdagens lodtrækning, der fandt sted i Paris på samme dag, som den olympiske flamme startede sin rejse fra den græske by Olympia mod den franske værtsby.

Danmark havnede i gruppe B sammen med Norge, Ungarn, Frankrig, Egypten og Argentina. De fire bedste hold fra de to grupper går videre til kvartfinalerne.

En hård lodtrækning, men det var den blevet, uanset hvordan holdene havde fordelt sig, vurderer landstræner Nikolaj Jacobsen.

- Lidt ligegyldigt hvordan lodtrækningen var faldet ud, ville det blive en vanskelig gruppe. Det er et virkelig hårdt OL, for med så stærk en værtsnation er der ikke ret mange bløde kampe.

- Man skal være virkelig skarp for at komme videre og være dygtige for at skabe sig et godt udgangspunkt for at komme langt i turneringen, siger han.

Gruppe A består af Spanien, Kroatien, Tyskland, Slovenien, Sverige og Japan.

OL-værterne valgte Danmarks gruppe

Frankrig havde som værter mulighed for selv at vælge gruppe, efter den øvrige lodtrækning var afsluttet. De placerede sig i Danmarks gruppe.

Den franske landstræner, Guillaume Gille, kaldte det fra scenen i Paris en meget svær beslutning. Om det siger Nikolaj Jacobsen:

- Det skal han jo også sige, og det er ingen nem situation at skulle vælge. Der var også virkelig mange gode hold i den anden gruppe. Så på den måde kan man sige, at Frankrig vel egentlig bare udlignede styrken af puljerne lidt.

Selvom det betyder endnu hårdere modstand for Håndboldherrerne allerede i den indledende fase af turneringen, så kan Frankrig og Danmark omvendt undgå at møde hinanden igen før i en eventuel finale, hvis de evner at blive nummer et og to i gruppespillet.

Så er spørgsmålet, om det franske selskab i gruppen er en fordel eller ulempe for Danmark. Det må tiden vise, mener Nikolaj Jacobsen.

- Det kan jeg ikke svare dig på, for jeg ved ikke, hvad der havde været bedst for os. Løber vi ind i Frankrig i en semifinale og taber den, var det ingen fordel. Så nu gælder det om at få den bedst mulige placering i puljen, siger han.

Gruppespillet til OL afvikles i Paris, mens knockoutfasen fra kvartfinalen og frem spilles i Lille, hvor byens fodboldstadion, Pierre Mauroy Stadium, bygges om til en håndboldarena med plads til 27.000 tilskuere.

Udfaldet af Håndboldkvindernes lodtrækning og reaktioner fra landstræner Jesper Jensen kan du finde her.

Resultatet af lodtrækningen til mændenes OL-turnering i håndbold. Foto: IHF