Landshold
07.06.2024

Flemming "Tuborg" fejrer 25 år som ungdomslandstræner

Flemming Dam Larsen, bedre kendt som Tuborg, fejrer i dag 25 år som ungdomslandstræner for diverse danske ungdomslandshold. Gennem et kvart århundrede har Tuborg haft en betydelig indflydelse på talentudviklingen og DanskHåndbold generelt.
Af Troels Trads Hansen

Flemming Dam Larsen, bedre kendt som "Tuborg" har 25 års jubilæum i DanskHåndbold. Foto: Casper Horsnæs Larsen

Flemming Dam Larsen, i håndboldkredse bedre kendt som Tuborg, kan i dag fejre 25 års jubilæum i dansk håndbolds tjeneste. Gennem et kvart århundrede har Tuborg haft en betydelig indflydelse på talentudviklingen og DanskHåndbold generelt.

- Som en god årgangsvin lagret på gode fade har Tuborg gennem årene udviklet sig. Bouqueten er blevet mere nuanceret, tanninen er blevet blødere og smagen meget mere kompleks, sig er sportschef i DanskHåndbold, Morten Henriksen, og uddyber:

- Tuborg anno 2024 har en rigtig god balance mellem håndboldfaglighed, forståelse for nutidens unge, strategisk forankring og ikke mindst nysgerrigheden til stadigt at være bevidst om nye tendenser i en hastigt forandrende omverden. Herfra skal lyde et stort tillykke og en kæmpe tak for de bidrag, Tuborg har givet til rigtigt mange håndboldspillere, talentudviklingen og DanskHåndbold gennem de seneste 25 år.

I løbet af sine 25 år i DanskHåndbold har Tuborg haft forskellige roller, herunder talenttræner, U-landstræner assistent, U-landstræner og elitekommunekonsulent. Hans dedikation og passion har været tydelig, uanset om han har arbejdet på deltid eller fuldtid i DanskHåndbold.

- Tuborgs tid i DanskHåndbold er et bevis på hans vedholdenhed og engagement i sporten. Han har ikke blot udviklet sig selv som træner, men har også konstant tilpasset sig de skiftende krav og udfordringer, som moderne håndbold stiller. Dette har gjort ham til en uvurderlig ressource for både spillere og kollegaer, siger Morten Henriksen.

DanskHåndbold ser frem til mange flere år med Tuborgs indsigt, visdom og uudslukkelige nysgerrighed, som fortsat vil bidrage til udviklingen af danske håndboldtalenter.

Vi hylder derfor Flemming Dam Larsen for hans enestående præstationer og ser frem til hans fortsatte indflydelse på sporten.