Landshold
16.04.2024

Danmark bliver værter for VM i herrehåndbold 2031

Sammen med Norge og Island har Danmark fået værtskabet for herrernes VM i 2031, har Det Internationale Håndboldforbund tirsdag afgjort.
Af Jens Jacob Juulsager

Foto: IHF

Endnu en gang kommer verdens bedste mandlige håndboldspillere til at dyste om et af sportens mest prestigefyldte trofæer på dansk grund.

Det Internationale Håndboldforbund, IHF, har ved deres Council Meeting i Paris tildelt Danmark værtskabet for VM i herrehåndbold 2031 sammen med Norge og Island.

Det bliver fjerde gang i historien, at Danmark er værter for et VM i herrehåndbold. Første gang var i 1978, siden i 2019 sammen med Tyskland og igen til januar næste år sammen med Norge og Kroatien.

I 2031 bliver det altså i et fælles værtskab med Norge og Island. En nyhed der glæder DanskHåndbolds formand, Morten Stig Christensen, der selv var i Paris tirsdag for at præsentere det danske bud.

- Vi er enormt glade og stolte over at skulle være værter for VM i herrehåndbold 2031. De store håndboldmesterskaber samler nationen, skaber uforglemmelige øjeblikke for vores tilskuere og inspirerer den næste generation af håndboldspillere. Vi vil sammen med vores medværter knokle for at sætte nye standarder for fanoplevelsen og for ansvarlig eventafvikling, siger han.

Danmark huser fire indledende grupper, to mellemrunder, President’s Cup, alle fire kvartfinaler, begge semifinaler, bronzekamp og finalen. I både Norge og Island spilles der to indledende grupper og en mellemrunde.

Fokus på at udbrede værtskaber

Overskriften for det nordiske VM-bud er “Ready to host – made to inspire”. Kampagnen har haft fokus på at inspirere endnu flere lande til at byde på værtskaber for store håndboldmesterskaber, fordi det er vigtigt for at fortsætte den positive udbredelse af sporten.

Derfor glæder Morten Stig Christensen sig også over, at Island med værtskabet for første gang siden 1995 skal huse et internationalt håndboldmesterskab på øverste niveau.

- Vi ved i Danmark af erfaring, hvor meget et mesterskab kan betyde for udviklingen af håndbolden i værtslandet. Derfor betyder det meget for mig, at vi sammen med Norge som erfarne værtslande kan understøtte, at et geografisk mindre land, men en stor håndboldnation, som Island også får mulighed for at afvikle et VM.

Hos Sport Event Denmark, der har været involveret i det nordiske bud på historiens 32. VM i herrehåndbold, jubler direktør Lars Lundov også over, at Danmark igen bliver centrum for håndboldverdenens opmærksomhed.

- Tildelingen af VM i håndbold for herrer 2031 til Danmark, Norge og Island er endnu et godt eksempel på den anerkendelse, som vi i Danmark og Norden nyder internationalt som håndbold- og eventnationer. For blot fire måneder siden afviklede blandt andre Danmark et fantastisk VM for kvinder, og om blot ni måneder er det mændenes tur til at spille om verdensmesterskabet i blandt andet Danmark, siger Lars Lundov.

Kulturminister Jakob Engel-Schmidt er ligeledes begejstret for, at Danmark igen bliver værter for et VM i herrehåndbold.

- Det er fantastisk, at de danske fans både næste år og igen i 2031 kan se landsholdet på dansk jord til en så stor begivenhed som VM. Håndbold er en af Danmarks helt store sportsgrene, som både samler os i foreningerne og som nation. Jeg vil glæde mig til at heppe på de danske håndboldherrer, når det går løs, siger han.

Ved IHF’s Council Meeting blev der tirsdag sat værtsnationer på i alt fire kommende verdensmesterskaber –

VM i kvindehåndbold 2029: Spanien

VM i herrehåndbold 2029: Frankrig/Tyskland

VM i kvindehåndbold 2031: Tjekkiet/Polen

VM i herrehåndbold 2031: Danmark/Norge/Island

Den danske, norske og islandske delegation ved tirsdagens præsentation i Paris af det nordiske bud på VM i herrehåndbold 2031. Foto: FFHandball