Liga og 1. division
01.06.2024

Aalborg Håndbold tilbage øverst på tronen

Efter en nervepirrende afgørelse mod Fredericia sikrede nordjyderne sig lørdag DM-guldet med den mindst mulige margin.
Af Jens Jacob Juulsager

Foto: Aalborg Håndbold

Efter at være blevet snydt på målstregen de seneste to sæsoner af GOG, er Aalborg Håndbold tilbage øverst på tronen i dansk herrehåndbold.

Med en sejr i den tredje og afgørende DM-finale mod Fredericia på 27-26 hjemme i egen hule, tæller nordjydernes samling af DM-pokaler nu syv eksemplarer. De fem er i øvrigt sikret over de seneste bare otte år.

Dermed fik Mikkel Hansen også sin bedst tænkelige afsked med den hjemlige liga, inden han stopper karrieren efter sæsonen.

Det samme fik Aalborg-træner Stefan Madsen i sin sidste hjemmekamp efter seks år i spidsen for klubben.

Flot comeback

Selvom DM-finalen var Fredericias første i 44 år, stillede grundspillets nummer to sig langt fra tilfreds men gav Aalborg kamp til stregen.

Efter en nordjysk femmålssejr i første finalekamp tvang Fredericia DM-afgørelsen ud i et tredje opgør med en dramatisk etmålssejr på hjemmebane. Og igen i lørdagens kamp nægtede Gudmundur Gudmundssons mandskab at kapitulere.

Bagud med fem mål halvvejs så det ellers svært ud for udeholdet, men pausestillingen på 8-13 blev vendt til 19-19 i det første kvarter af 2. halvleg. Derfra fulgtes holdene ad, dog uden at Fredericia på noget tidspunkt kom foran.

Til slut snuppede Niklas Landin den sidste afslutning fra Fredericia, der havde muligheden for at udligne. Topscorer i kampen blev landsholdskollegaen og klubkammeraten Mads Hoxer med ni mål.

DM-bronzen endte i Skjern, der også måtte igennem tre kampe mod slutspillets store overraskelse Ribe-Esbjerg, der tidligere lørdag blev besejret med 39-31 i den afgørende bronzedyst.